Historie

 

Het Amsterdams Dansorkest is op 15 maart 1975 opgericht door een aantal leden van het Werkspoor Dansorkest dat in 1973 was opgehouden te bestaan.

Het orkest speelde vele malen op het Rokin en het Leidseplein in Amsterdam ter gelegenheid van diverse Amsterdamse festiviteiten.

Enkele jaren achtereen speelde het Amsterdams Dansorkest tijdens de Bevrijdingsdag op het Stadsplein in Amstelveen, in samenwerking met Keep Them Rolling, de organisatie die de legervoertuigen van onze bevrijders in ere houdt.

Voorts zorgt ADO voor muzikale ondersteuning bij galafestiviteiten, zoals in Okura Hotel, Novotel, Ibis Hotel, Euromast, Festige en Amstel Hotel. En natuurlijk tijdens dansavonden waar alle stijlen worden gepresenteerd, van jive, quickstep tot samba en zelfs Engelse wals.

Het dansorkest heeft de beschikking over de originele muziek van orkesten als Glenn Miller, Benny Goodman, Neal Hefti, en vele andere. Door de voormalig dirigent Rob Kwakkernaat is in de loop van vijfentwintig jaar een fameuze muziekbibliotheek opgebouwd waar we graag uit spelen.